zaterdag 3 november 2007

Research

Heb ondertussen ook nog wat verder opzoekingswerk gedaan! Wil goed voorbereid zijn voor ons gesprek met de prof maandag.

Alle respect voor die mens maar tijdens onze gesprekken met hem komt hij toch soms wat 'politicus-achtig' over. Je stelt een vraag en krijgt een hele uitleg maar achteraf heb je niet echt het gevoel dat het een antwoord op je vraag was... Vaak leer/snap ik meer van de antwoorden van de verpleegster dan van de prof!

Maar deze keer wil ik over bepaalde dingen wel wat doorvragen!

Zo heb ik vb het gevoel dat er een probleem is bij de innesteling, dat dat op een of andere manier niet lukt. Nu weet ik dat ik 2 kleine vleesbomen heb (wat ik mij daar precies bij moet voorstellen weet ik niet) en begin ik mij af te vragen of het daar iets mee te maken kan hebben. Ze hebben mij wel altijd verteld dat ze heel klein zijn en op een goeie (?) plaats zitten dus dat er eigenlijk geen probleem is, maar toch...

Mijn schoonzus had dit ook, heeft heel lang geprobeerd om zwanger te worden maar dat lukte niet. Uiteindelijk heeft ze een operatie gehad om die vleesbomen weg te nemen en 3 maand later was ze zwanger.... Vragen kan dus geen kwaad, je weet tenslotte maar nooit!

Verder heb ik het ook niet zo voor die 'bolletjes' (utrogestan) die ik na de terugplaatsing 2 weken moet gebruiken. Misschien gewoon omdat ik daar helemaal niets van merk en daardoor het gevoel krijg dat die niet werken.
Ik wil vragen of ik de volgende keer geen pregnyl kan krijgen.

Heb ook gelezen over een techniek om met een laser een heel klein scheurtje in de embryo te maken zodat die beter uit zijn schil kan komen en dus meer kans heeft om in te nestelen...

En ik wil ook eens horen wat hij van acupunctuur denkt.

Vele vragen dus waar hopelijk ook wat antwoorden op komen!!

1 opmerking:

Kirsten zei

Hoi Elke,

Wij mogen woensdag testen, maar ik heb zelf de hoop al behoorlijk opgegeven: ik voel niets (gevoelige borsten, misselijk) wat ook maar op een zwangerschap zou kunnen wijzen... Ben bang dat het bij ons ook niet gelukt is!
Wat betreft acupunctuur: ik heb dat tijdens m'n eerste ICSI en 1e cryobehandeling gedaan. Maar deze tweede ICSI ben ik er mee gestopt. Ik heb niet het gevoel dat het helpt. Je moet vaak komen om geprikt te worden en een hoop pillen/drankjes slikken. De acupuncturiste vertelde mij dat mijn energiepeil zeer laag was (dit wordt erg vaak vertelt aan vrouwen die IVF/ICSI doen, heb ik inmiddels op een aantal web-logs gelezen) en dat ze dat met acu omhoog zou kunnen krijgen, waardoor je lichaam eerder zwanger zou worden. Verder zou het de innesteling verbeteren. Nou, beide zijn bij mij niet gelukt. Het ging me erg tegenstaan, ook omdat er helemaal niet zulke goede resultaten in haar praktijk waren: van de vier vrouwen van wie ik weet dat ze ook met IUI/IVF/ICSI bezig waren, is in een half jaar tijd maar 1 vrouw zwanger geraakt.
Ik hoop dat jullie een goed gesprek hebben gehad en ben erg benieuwd naar de uitkomst!

Groetjes van Kirsten