dinsdag 21 oktober 2008

Zo, de ergste dag is weer gepasseerd! Gelukkig!

De dag dat een poging misloopt vind ik altijd heel lastig.. Ik loop dan echt ambetant en zit ook wel wat in de put.. Komt daar dan ook altijd bij dat dat dan de 1ste dag van mijn regels is, wat wil zeggen dat ik dan ook de hele dag buikpijn heb!

Maar gelukkig is die dag nu voorbij (en zo ook de buikpijn:) en kan ik terug verderkijken, met nieuwe moed!

Wel begin ik mij toch vragen te stellen bij hoe ze in het uz werken! Ik heb nu al zoveel gehoord en gelezen van andere vrouwen in deze situatie en van hoe ze in andere ziekenhuizen werken en dan vind ik het toch vreemd hoe het bij ons loopt!

Voor een terugplaatsing van een ingevroren embryo moet ik gewoon thuis een ovulatietest doen en de dag van het lachende gezichtje bel ik dan naar het uz en dan zeggen zij op welke dag de terugplaatsing zal zijn..

En dat is het dan, niets geen echo of bloed laten trekken of niets van medicatie of wat dan ook...

Nu vraag ik mij toch af hoe zij dan bv weten of mijn baarmoederslijmvlies wel dik genoeg is, om maar iets te zeggen...

Ik geloof best dat deze aanpak ook zijn waarde heeft hoor maar ik vind wel dat ze ook eens een andere aanpak moeten proberen! Eén keer hebben we het met ondersteuning van medicatie geprobeerd, en dat was dan net die keer dat het wel even ingenesteld was.. Toeval of niet? Ik weet het niet maar vind het wel de moeite om het dan nog eens zo te proberen!!

Morgen moet ik bloed laten trekken en dan gaan we ook een afspraak bij de prof vragen om alles eens te bespreken!

En ook om bij de volgende 'echte' poging extra onderzoek te vragen! Normaal doen ze dat in Gent pas na de 3de poging maar wij gaan erop aandringen om dat bij ons nu al te doen, omdat we zolang bezig geweest zijn met al onze ingevroren embryo's en we het niet zien zitten om dan terug zo lang te moeten wachten voor ze eens wat verder onderzoeken..

Hopelijk gaan ze hiermee akkoord... En anders gaan we serieus overwegen om onze volgende poging in Jette te doen want daar zouden ze dat nu wel al doen!!

We zien wel, ik hoop alleen dat we iets aan dat gesprek met de prof gaan hebben en dat hij ons weer niet gaat afwimpelen..

Moest er iemand die hier meeleest ervaring hebben met terugplaatsingen van cryo's in Jette, ik zou wel eens willen weten hoe zij dat precies doen!

4 opmerkingen:

Ikke26 zei

Hey Elke,

Ik heb net mijn 1e cryopoging na 1e icsi achter de rug (in Jette).
Ik moest eerst op dag 3 een bloedafname doen, dan op dag 10 echo + bloed. Normaal mag je dan enkele dagen daarna pregnyl spuiten en plaatsen ze een week daarna het cryo terug. Ik had wel een lange cyclus, want ik mocht pas op dag 28 pregnyl spuiten (heb daartussen ongeveer om de 4 dagen echo + bloed gehad). 15 dagen na terugplaatsing is het normaal bloedafname om te zien of het gelukt is of niet. Bij mij was het deze keer ook negatief, zit nu op dag 3 van mijn cyclus... Waar jij gaat vind ik het inderdaad wel raar, ik heb nog nooit een ovulatietest moeten doen in Jette.
Ik wens je in elk geval nog héél veel succes voor in de toekomst!!!
Knuffel, Ikke

Sterretje zei

Elke,
Ik moet bij mijn cryo-cyclus Estrofem nemen (oestrogeen) en de dag van de terugplaatsing beginnen met Utrogestan. Bij mij wordt er wel een echo gedaan en bloedname.
Misschien hebben ze in Gent andere ervaringen hier mee. als je twijfelt, best even bellen of zeker vragen bij je volgende bezoek.

Sterretje

PS Als ik naar Gent overstap is het ook bij Prof. De Sutter

onze grote wens zei

Wat ongelooflijk balen dat je ongesteld geworden bent zeg! Heel veel sterkte om dat een plekje te geven.

Klinkt inderdaad wat vreemd dat je niet eerste een echo hebt... Heb het zo nog nooit gehoord, maar ik heb ook nog nooit cryo's gehad.

Hoop voor je dat ze akkoord gaan met de onderzoeken en geef bij hen ook maar aan dat je je er onzeker bij voelt, misschien doen ze dan de echo alsnog bij een volgende terugplaatsing.

Liefs

Ester zei

Bij ons weet je geloof ik al hoe de gang van zake is.

Ik wil je alleen maar even zeggen dat je lief bent!

liefs,
Ester