woensdag 22 oktober 2008

Opluchting

Vandaag naar uz gegaan om bloed te laten trekken! We hadden een heel erg lieve verpleegster en dus heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal dingen aan te kaarten..

Ben begonnen over het feit dat ik enkel met die ovulatietesten thuis werk en dat ik mij daar eigenlijk wel wat onzeker bij voel. Ze kon daar inkomen en stelde direct voor om het dan deze keer anders te doen, met echo en bloed trekken! Was al een opluchting...

Dan ging ik nog even verder en zei dat we al zoveel terugplaatsingen van cryo's gehad hebben en telkens zonder medicatie.. Dat we het één enkele keer met medicatie mochten doen omdat het toen niet anders kon (hun labo sloot toen net) en dat het net die keer was dat het 'een beetje' gelukt was..

Ik vroeg of het niet mogelijk is om het nog eens zo te doen.. Waarop zij zei dat dat zeker kon als ik dat graag wou! Dus schreef ze een voorschriftje voor de progynova en zei dat, als ze deze namiddag de uitslag van mijn bloed kregen en die negatief was, ik daar vandaag nog mee mocht beginnen!! En dus heb ik nu zelfs volgende week donderdag al een echo!!

Hier waren wij al heel blij mee!! Maar toch gingen we nog een stapje verder... We wouden ook een afspraak bij de prof om te vragen of ze die bijkomende onderzoeken nu al willen doen bij ons... maar eigenlijk zouden we ook graag van prof willen veranderen... Niet dat die van ons niet goed is ofzo hoor maar we voelen ons er gewoon niet zo goed bij!

Hij draait nogal rond de pot en na elk gesprek met hem bleven we gefrustreerd achter met evenveel vragen als ervoor. Had ook altijd het gevoel dat hij ons afwimpelde.. alsof hij zoiets had van ' alles loopt wel redelijk vlot en ze zijn nog 'jong' dus we laten het wat op zijn beloop'. Misschien ligt het wel aan mij hoor maar ik voelde mij niet echt 'gehoord' en dat was geen leuk gevoel.

Nu, Guy en ik hadden al lang het gevoel dat we wouden veranderen van prof maar durfden er nooit over te beginnen... Maar vandaag dus wel en het is in orde! Vanaf nu zijn we dus veranderd van arts! Op 10 december hebben we onze eerste afspraak bij prof De Sutter en vanaf dan blijven we bij haar!! Ben blij en opgelucht dat er toch weer wat beweging in zit!!

Oh ja, nog even dit: het telefoontje deze namiddag bevestigde inderdaad mijn niet-zwanger zijn!

9 opmerkingen:

Ester zei

Dat is ondanks alles inderdaad een opluchting en nieuwe hoop!

Wij zijn ook ooit veranderd van arts. Daar zag ik ook vreselijk tegenop. Het leek mij dat ze er enorm moeilijk over zouden gaan doen. Er werd geen vuil woord over gewisseld. We konden gewoon bij iemand anders terecht.
Een wereld van verschil!

Zet hem op meid ik duim voor jullie!!!!!

liefs,
Ester

Zeefje zei

Wat fijn dat je de dingen naar jullie wensen hebben kunnen veranderen. Dat geeft meer vertrouwen he?

Heel veel succes weer,

Zeefje

Kata zei

Wat wordt je geduld op de proef gesteld...Maar door zelf de regie te houden en goede stappen te zetten (heel slim om het vanaf nu met medicatie te doen) blijf je hoopvol en hoop doet leven.
Het moet gewoon goedkomen, je geduld moet beloond worden.
Maar het is natuurlijk wel heel rot dat zoveel uithoudingsvermogen van je wordt gevraagd.

Dorien zei

Hai Elke,

Bewonderenswaardig hoe je steeds weer het positieve uit alles weet te halen. Fijn dat jullie met een goed gevoel een 'nieuwe' stap kunnen zetten, hopelijk met hele goede afloop dit keer.

Met ons alles okay. Soms overweeg ik wel eens een nieuwe blogstart, maar ik laat het voor het moment even zo. Als ik straks wat meer rust gevonden heb, ga ik misschien nog wel overstag.

Ik wens jou en Guy heel veel succes en ik hoop dat jullie wens gauw in vervulling mag gaan.
Veel geluk hierbij.

liefs Dorien

Astrid zei

Wat goed dat jullie alles hebben uitgesproken. En fijn ook dat je iemand trof die er naar luisterde én er iets mee heeft gedaan.
Na alle teleurstelling voelt het misschien een beetje als een nieuwe start? SUCCES!

doremi zei

Wat ontzettend knap van jullie dat je hebt gezegd wat je wilde zeggen!!!! Dat is niet altijd makkelijk. Heel goed. En wat fijn dat al jullie wensen nu echt worden gehoord en dat er iets mee wordt gedaan!

Nou meis, dit moet je (ondanks de negatieve test) toch weer hoop geven. Op naar de volgende ronde en ik hoop zooooo dat het dit keer allemaal goed gaat!! Sterkte en veel geluk meis.

Liefs en een dikke knuffel,
Doremi

Mom to be zei

De Dr. zelf speelt een grote rol. Hoewel, ik vind vooral steun bij de counsellors in het UZ Brussel. Met mijn Dr. had ik de laatste keer immers ook niet het meest fantastische gesprek (hij deed heel lacherig over al dan niet 'veel' sexuele relaties gehad te hebben waar mijn man bij zat). Gelukkig twijfel ik niet aan zijn deskundigheid en heb ik vertrouwen in hem en het CRG.

Anoniem zei

Hoi Elke,

Wat is er al weer veel gebeurt zeg...de ene na de andere behandeling volgt elkaar op...helaas nog geen zwangerschap.

Maar wat ontzettend goed dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken en hebt gevraagd om wat jij wil!

Met een cryo moest ik ook echo's krijgen en bolletjes inbrengen, dat bevordert de innestelling. Zal bij jou progynova zijn.

Hoop dat de nieuwe arts goed bij jullie zal passen, dat is heel belangerijk.

Liefs An

Vita zei

Goed dat jullie voor jezelf en het gewenste resultaat op durven te komen. Ik hoop maar dat de ondersteuning middels medicijnen en een 'verse' arts de situatie ten goede zal laten keren. Ik denk aan jullie!