maandag 15 oktober 2007

Punctie

Gisteren punctie gehad. We moesten er om 8u zijn terwijl het maar tegen 12u aan mij was om de punctiekamer binnen te gaan.

Deze keer was lastiger dan de vorige keer. Toen ging het allemaal heel vlot en had ik achteraf ook niets van last.

De punctie op zich ging wel vlot, hoewel ik het verdoven van mijn baarmoeder deze keer echt wel goed gevoeld heb.. maar het aanprikken van de folikkels deed geen pijn (voelde altijd een schokje en dan zag je op het schermpje dat die follikel verdween).

Heb wel veel verdoving gehad, wegens veel follikels aan beide kanten! Volgens de prof die de punctie deed is het effect van de verdoving die ik gekregen heb te vergelijken met iemand die onder volledige narcose ging.

Is ook wel zware verdoving, een soort van opiaten oa. Mijn collega's (die nu op de hoogte zijn wegens mijn veelvuldige afwezigheden de laatste maanden) vinden dat wel 'grappig'... Ik werk in de drughulpverlening en door al dat gespuit en die opiaten beginnen ze mij een beetje als ervaringsdeskundige te beschouwen!

Na de punctie lag ik op mijn bedje in de recovery-kamer en kwam de prof langs om te zeggen hoeveel eicellen er waren. We konden onze oren niet geloven!! Vorige keer waren het er 13 en nu maar liefst 36!!

Daarmee weten we natuurlijk wel niet hoeveel goeie er tussen zitten want er zit veel verschil van grootte in maar toch.... Vandaag (tussen 11 en 12) mogen we bellen voor het aantal rijpe eicellen en hoeveel embryo's er zijn! En dan krijgen we ook de dag en het tijdstip van de terugplaatsing! Spannend...

Na ongeveer een half uurtje op dat bed gelegen te hebben, vond ik het wel welletjes en wou ik naar huis... Niet zo'n goed idee dus! Ik werd helemaal slap en misselijk en heb verschillende keren overgegeven.

Heb mij de rest van de dag niet echt goed gevoeld, veel in de zetel gelegen, wat pijnstillers genomen en heel veel geslapen!

Moet toch ook nog een beetje opletten voor die overstimulatie omdat er echt wel veel eicellen waren...

En nu is het dus afwachten.... binnen een goed uur weten we meer!!

1 opmerking:

Vita zei

Wat een enorme hoeveelheid! Geen wonder dat ze je helemaal plat hebben gespoten...

Ik hoop maar dat er een flink aantal embryo's van zal komen: een voor nu, en een paar broertjes en zusjes voor later.

Niet vergeten te posten straks hoor, ik lees vanuit Amsterdam trouw mee!