dinsdag 21 april 2009

Overspel!

Ik heb lang getwijfeld of ik dit bericht wel zou posten maar ik ga ervan uit dat niemand meeleest die ik ken in het dagelijkse leven.. En anders heb ik pech:)

Voor iedereen begint te denken dat die overspel op mezelf slaat.. niet dus he!!

Nee, mijn bazin op 't werk heeft nu al een jaar een affaire met een collega van mij en het begint mij echt de strot uit te komen! Ik ben trouwens de enige die ervan op de hoogte is (wegens mijn onfeilbare mensenkennis en intuïtie had ik dat direct door natuurlijk:)

Probleem is dat ze op het moment dat de affaire begon eigenlijk allebei een gezin hadden... Hij is 30, had een verloofde met wie hij net een huis gekocht had, samen hebben ze een kindje van toen 2 jaar en wouden 'beginnen' aan een 2de...

Zij is ergens rond de 40, heeft al bijna 20 jaar een man en samen hebben ze 3 kindjes...

Ondertussen is hij wel weg bij zijn vriendin maar zij speelt nog altijd 'happy family' met man en kinderen.. Man is er wel op uitgekomen en reageert heel kwaad en wil niet praten over 'uit elkaar gaan en een regeling voor de kinderen'

Probleem is dus dat ze enkel op het werk 'tijd' hebben om met elkaar 'aan te pappen' , achter de rug van iedereen. En ik moet zwijgen en doen alsof er niets aan de hand is!!

En dat ben ik nu dus zo ongelofelijk beu he, al dat achterbakse gedoe! Ik kan daar echt niet tegen... En dat heb ik hem (want zij praat er nooit over met mij, ze blijft zelfs gewoon praten over de weekendjes met haar gezin terwijl ze weet dat ik weet hoe het zit) al verschillende keren duidelijk gemaakt, dat ik er niet meer tegen kan en dat dat gedoe op 't werk moet stoppen! Ze zitten constant bij elkaar op de bureau terwijl ze zouden moeten werken en bedenken uitvluchten om er samen op uit te kunnen trekken tijdens de werkuren..

Dus had hij nu gezegd dat hij op 30 april stopt met werken bij ons en alles dan terug 'normaal' zal worden (op 't werk dan toch). Zij zou op 1 mei weggaan bij haar man. Dat was dus al 2 maand de afspraak en ik was echt aan het aftellen tot het zover was..

Komt hij nu gisteren vertellen dat het allemaal zo simpel niet is en hij misschien nog wel 3 maand langer zou blijven..

En dan had ik het dus gehad he! Ik heb veel geduld maar op is op!! En dus heb ik 'ruzie' gehad met hem! Denkt dat hij erg geschrokken is van mij want sedertdien durft hij niet meer in mijn buurt komen:)

Als hij 1 mei niet weg is dan overweeg ik om het ofwel tegen een collega te vertellen ofwel mijn bazin zelf er mee te confronteren want ik zie het echt niet langer zitten zo..

Wat denken jullie? Wat zouden jullie doen in mijn plaats? Ik weet dat ik, na al die tijd, niet meer objectief kan zijn hierover dus had ik graag eens jullie mening geweten...

10 opmerkingen:

Astrid zei

Sjee zeg, daar ben je mooi klaar mee. Vind het echt niet kunnen dat jij met zo'n geheim zit.
Goed dat je dat hebt uitgesproken!

En het kan dan wel zo zijn dat hij niet zomaar kan stoppen met werken, ze moeten wel stoppen met dit gedoe tijdens het werken. Want zo kun jij je werk niet fatsoenlijk doen. Tis al erg genoeg dat ze dit op deze manier volhouden. Bovendien is zij blijkbaar enorm laf, dat ze dit gewoon blijft doen en niet bij haar man weggaat. Alsof je in een soapserie zit man.

Maar wat jij nu moet doen? Ik ken natuurlijk je werksituatie niet maar ik zou echt eisen dat ze er op het werk mee ophouden. Wat ze in hun vrije tijd doen, das hun zaak. (al vind ik het echt niet kunnen uiteraard). Maar werk is om te werken. Zelfs als ze wel een "legale" relatie zouden hebben wil je toch niet dat collega's de hele dag lopen rotzooien zeg.

ZO. Nou. Das mijn impulsieve reactie...

Kim zei

Hej Elke, wow ik schrok al van de titel. Jee wat een probleem zeg. Eerlijk? Ik weet niet wat ik zou doen. Ik denk dat ik een gesprek zou aangaan met allebei tegelijkertijd en hen daarmee confronteren. Zeggen dat je er niet tegenkan en dat je zo je werk niet kan doen. Zoiets.. Heel erg veel succes ermee!
Gr. Kim

ps. Verder alles goed?

Tinne zei

Hallo,
Wat een rot situatie seg. Ik kan begrijpen dat dit helemaal niet leuk is om mee te dragen. Hopelijk komt er snel een oplossing en moet je geen verdere stappen ondernemen.
Dat die 2 hun verstand maar eens gebruiken en voor eens en altijd een besluit nemen. Dit wordt hoog tijd! Jammer dat jij hen moet wakker schudden, dit zouden ze zelf toch ook moeten weten dat dit echt niet kan.
groetjes,
Tinne

Mom to be zei

Hey Elke, ik in jouw plaats zou hard opletten met 'confrontaties', als je je bazin hiermee confronteert kan dat weleens in jouw nadeel uitdraaien ook. Je mag je eigen werkzekerheid niet op het spel zetten.
Een goede vriendin van mij maakte immers zelf een soortgelijke situatie mee en werd andien ontzettend gepest. Ze heeft nog klacht neergelegd, amar feit blijft dat het bedrijf toch meestald e kant kiest van de hiërarchisch meerdere en zij was haar job dus kwijt. Ik denk dat je misschien best zou inpraten op je collega !En echt blijven erop hameren dat dit niet meer kan.

kato zei

Dag Elke,

Ik kan me voorstellen dat het voor jou een hele moeilijke situatie is.
Maar... wat kan je er mee?

Verliefd worden...overkomt je helaas, en dat heb je jammer genoeg niet in de hand.
Ik kan me echter wel voorstellen doordat jij het weet, en mooi weer moet gaan spelen het je de strot gaat uithangen.
Wat ze prive doen is hun zaak, maar het werk mag daar niet onder lijden, dat is mijn mening.
Misschien kan je naar haar toe zeggen dat je het weet.
Want het is zoals Astrid zegt, stel dat het andersom was, je baas zou ook niet willen dat je in zijn tijd zit te "flirten"met je vriendje.
Maar ja, bazen denken daar dan opeens heel anders.
Zucht..
Adem in, en uit...

Knff Kato

Hahah.. ik dacht trouwens eerst..Elke.. verliefd geworden op iemand anders --> had zomaar gekund ;)

Sterretje zei

Hey elke,

Wat een rotsituatie. Kan me voorstellen dat het moeilijk is als je er ergens tussenin zit, je gevoelens niet kan ventileren, maar er wel dagelijks mee om moet gaan.
Vind het al goed dat je tegen je mannelijke collega je ongenoegen hebt geuit. Jammer genoeg zal je er voor de rest niet veel aan kunnen doen denk ik. Jouw bazin zal jouw 'mening' niet op prijs stellen vrees ik.
Je er voor afsluiten zal moeilijk gaan denk ik, maar voor je eigen gemoedsrust zou ik je aanraden je er zo weinig mogelijk mee te moeien. Vanaf dat je er echt 'last' van krijgt tijdens je werk, kan je best gewoon een opmerking geven waar het op staat.
Hopelijk komt hier snel een einde aan!

groetjes

Ester zei

Pffff... ik heb er eerst een tijdje over na lopen denken hoor.

Ik zou ook heel erg uitkijken met wat je tegen wie zou zeggen.

Het de wereld inhelpen vind ik eigenlijk ook niet kunnen. Bovendien als ze er achter komen, zit jij misschien in de problemen.

Met baas praten zou dan nog het beste zijn, maar daar ben ik het dan weer eens met de anderen. Ook dat kan in jouw nadeel werken.

Heel erg moeilijk dit!!!

Het lijkt me wel dat je mag zeggen dat ze het niet moeten doen waar jij bij bent! Je moet tenslotte ook gewoon kunnen werken!

Sterkte en veel succes en wijsheid!
liefs,
Ester

Vita zei

Tja, ik geloof dat ik het al heel knap van je vind dat je het zo lang voor je hebt gehouden. Waarschijnlijk ben ik iets roddeliger aangelegd en had allang met een grote grijns aan een bevriende collega gevraagd of het hem ook was opgevallen dat A&B het wel heeeel gezellig hebben samen. En daarmee de roddels op gang gebracht.

Daarbij komt: als ze echt zo klef zijn samen, dan *moet* het ook andere collega's zijn opgevallen, en misschien durven die er net als jij ook niet over te beginnen.

Mijn mix: geen confrontaties (want maakt het te moeilijk voor jou) en verder zoveel mogelijk uit de weg gaan en gedeelde smart = halve smart met bevriende collega.

Maar ik weet het, het is makkelijk praten vanuit hier!

Wannabe a Mom zei

Hoi Elke,

Tja, een lastig geval. Het probleem is dat je bazin één van de twee 'hoofdrolspelers' is. Hoe vat zij het op? Gaat ze het op jou afreageren, komt inderdaad jou werkpositie in gevaar? Ik denk dat ze wel gepikeerd zal reageren. Ze is tenslotte toch 'betrapt' en dat terwijl ze nog een gezin heeft. Haar imago (als ze die al had) zal een flinke deuk oplopen en dat zal ze niet fijn vinden. Misschien wordt ze wel bank dat hun affaire 'uitlekt' naar haar man. Een kat in het nauwe maakt rare sprongen zeggen ze weleens....dus ik zou het niet uitproberen.

Als je het toch door wilt laten schemeren dat je het weet, dan kun je ze misschien wat 'steken onder water' geven of een 'soortgelijk verhaal ophangen' wat je (zogenaamd) gehoord hebt van een vriendin, maar die wel aardig op die van hun lijkt. Daarmee confronteer je haar niet met haar eigen affaire, maar laat je wel weten hoe je over dit soort situaties denkt!

Ik zou het denk ik wel delen met een collega. Niet zozeer om te roddelen, maar om het jou wat gemakkelijker te maken. Je kunt met je collega er eens een geintje overmaken of gewoon je verhaal kwijt.

Meid, ik denk dat je er voorlopig nog even zoet mee bent!

Ik hoor graag hoe dit verder afloopt. Wat een verhaal zeg! Nou, de groetjes weer en alvast een fijn weekend hè!

Wannabe a Mom

onze grote wens zei

Jemig zeg, wat een last om te dragen. Ik vind in ieder geval dat ze jou niet met hun privézaken mogen lastig vallen. Zeker als ze dat op het werk doen. Zou ook niet weten wat hier mee te doen... Heb helaas geen tips.

Gaat je bazin nog steeds wel per 1 mei weg bij haar man? Dat zou in ieder geval alvast schelen. Misschien hoeft het dan niet meer stil te blijven.

Liefs