donderdag 16 april 2009

Autorijden

Vandaag is het tijd voor een bekentenis!! Ik heb namelijk, tot mijn grote schaamte, nog altijd geen rijbewijs...

Toen ik 18 was hebben mijn ouders (en de rest van de familie) heel erg hun best gedaan om mij zover te krijgen om te leren autorijden, maar koppig als ik was (ben) wou ik dat echt niet.

Da's iets dat mij nooit heeft aangesproken om het te leren, ik weet zelf eigenlijk niet goed waarom. Vind het best wel eng, dat je op zoveel dingen moet letten en dat je zo'n grote verantwoordelijkheid hebt op dat moment. En een ongeluk is ook zo snel gebeurd..

Zo'n 3 jaar geleden, toen we beslist hadden om te verhuizen uit Gent, heb ik wel eens een poging gedaan. Heb mijn theoretisch examen gedaan (wou eigenlijk gewoon eens gaan kijken hoe zo'n examen in zijn werk gaat en had zo goed gegokt dat ik geslaagd bleek en dus het velletje meekreeg:)
Daarna heb ik ook (belachelijk) dure rijlessen gevolgd en daarna had ik een voorlopig rijbewijs waarmee ik anderhalf jaar alleen mocht rijden!! Maar dat heb ik dus nooit gedaan.. Ook niet met iemand erbij rijden trouwens..

Dat voorlopig rijbewijs is ondertussen vervallen maar omdat mijn theorie nog geldig was mocht ik een nieuw gaan afhalen! Nu mag ik 3 (!!) jaar samen met Guy rijden.

Dus heb ik besloten om er dan toch maar eens werk van te maken (ook al ben ik nog altijd niet echt enthousiast). We hebben een goedkope 2de handsauto gevonden en gisteren is de nummerplaat toegekomen!

Dus gaan we vandaag voor de eerste keer gaan rijden! Het zal mij benieuwen:)

5 opmerkingen:

Ester zei

Dapper van je!

En vol houden hoor! Het geeft je zoveel vrijheid als het lukt.

Hoewel jij er al zo aan gewend bent, misschien ervaar je dat nu nog niet zo.

Dank voor je lieve woorden steeds!

liefs,
Ester

Tinne zei

Hallo,
Wat een verhaal haha... Dat je nooit hebt verder gereden is wel gek, eens je het doorhebt en de smaak te pakken hebt kan je het niet meer missen.
Dus meid, zet maar lekker door nu.
Samen met Guy lekker van start gaan zou ik zeggen!!!
Ik ben eens benieuwd... Binnen 3 jaar eindelijk een rijbewijs!!!!!!!!!!!

Ester zei

Dank je wel voor je lieve, uitgebreide woorden! Het geeft me steun!
Inderdaad maakt de invulling van dat 'het komt goed' me wel eens bang......

Maar we gaan weer toewerken naar een poging (geen idee wanneer die mag beginnen van het zkh) en dat betekent toch ook wel weer hoop. Straks.

liefs en dikke knuffel!!!
Ester

kato zei

hay Elke

Dat gaat helemaal goed komen met je...vroem.. vroem..zie je al rijden.
Zet hem op...
Duim voor je... dat je snel je rijbewijs mag halen :)

Astrid zei

Oh Man, ik had in het begin precies hetzelfde hoor. Gaat op een gegeven moment echt over. En nu zou ik hem niet meer kunnen missen...