dinsdag 28 april 2009

Even paniek..

Vorige donderdag hadden we een afspraak bij een uroloog die een privé-praktijk heeft.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heeft Guy zo'n drie en een half jaar geleden teelbalkanker gehad. Hij heeft een operatie gehad maar niets van chemo of stralingen ofzo en toch is hij sedertdien onvruchtbaar.. Gelukkig hebben we wel op voorhand voldoende sperma laten invriezen dus op dat vlak is er geen probleem!

Nu vroegen we ons wel altijd al af hoe het nu komt dat hij toch onvruchtbaar is en of er ev iets aan te doen is..

Na al een paar keer een vage uitleg gekregen te hebben wouden we nu eens een duidelijk antwoord en dus maakten we een afspraak bij die uroloog.

Toen hij donderdag hoorde van Guy zijn ziekte en operatie wou hij even een klinisch onderzoekje doen en tot ons grote verbazing voelde hij een zwelling in zijn lies!!! Wij terug helemaal in paniek natuurlijk!!

Voor er verder gesproken zou worden over zijn onvruchtbaarheid moesten we eerst uitzoeken wat dat 'gezwel' juist was... Dus maakte hij een afspraak voor een echo. Eerst kon dat pas binnen 2 weken maar op ons aandringen kon het dan volgende donderdag 'al'. De week daarna moesten we dan terug bij hem komen om te bespreken wat er aan de hand was. (want die echo-man zou ons niets zeggen dus zouden we dan nog niets weten)

Toen we daar buiten waren besloten we dat we in geen geval zo een week of 2 zouden rondlopen zonder meer te weten, daarvoor was de schrik al te groot op dat moment.

Dus zijn we direct naar mijn vader gereden die gelukkig thuis was en die heeft een echo geregeld voor dezelfde dag nog!

De volgende dag heb ik dan gebeld naar het uz om een afspraak te maken met zijn vaste urloog daar. Heb wat aangedrongen en de situatie uitgelegd en gelukkig konden we maandagmorgen er al naartoe gaan!

En dat hebben we gisteren dus gedaan!! En gelukkig is er geen reden tot paniek!! Het is een opgezwollen klier, waarschijnlijk door een splinter die hij een tijdje geleden in zijn voet gehad heeft en een beetje ontstoken was.. En dat zet zich dan op de klier in de lies!

Grote opluchting, alhoewel Guy er precies nog niet helemaal gerust in is... Nu moet hij eind juni sowieso terug op controle en ipv alleen bloedonderzoek moet hij dan ook nog eens onder de scanner om helemaal zeker te zijn..

Ik weet nu al dat de dag dat we daarvan de resultaten krijgen terug een zenuwslopende dag zal zijn:)

Maar voorlopig zijn we wel gerustgesteld!

5 opmerkingen:

Ilse zei

goh Elke wat eng allemaal! Gelukkig is het "maar" een opgezwollen klier. Maar wat een klier zeg! Jullie zo ongerust maken! Pff zal wel dat jullie effe sterretjes zagen.

Ben je bij uroloog C geweest die ik je gezegd had? Daar waren wij ook vorige week donderdag!!

Hoop dat alles snel weer tot rust komt in huize E&G !

liefs, Ilse

Ester zei

Ik wist hier helemaal niets vanaf. Wat een schrik!

En wat zullen jullie geschrokken zijn. Gelukkig lijkt het nu allemaal mee te vallen, maar ik kan me voorstellen dat je pas helemaal gerust bent als het straks ook goed is.

Sterkte smaen!
liefs,
Ester

Kim zei

Wow wat schrikken!!! 'Gelukkig' dat het alleen een opgezwollen klier was. Heel veel sterkte alvast bij de uroloog. liefs, Kim

Vita zei

Jullie hebben wel een ziekenhuisabonnement de afgelopen jaren... Ik hoop zo dat dat binnenkort gaat veranderen!

Fijn dat je vader wat haast kon zetten achter de onderzoeken.

Nu wachten op laatste resultaten en dan weer vrolijker zaken!

Wannabe a Mom zei

Goh, dat was even schrikken voor jullie! Gelukkig zijn jullie al weer wat gerustgesteld.