dinsdag 20 mei 2008

Jette

Gisteren naar Jette gegaan voor onze afspraak bij dr Camus. We waren veeel te vroeg maar gelukkig had de prof ook eerder al tijd voor ons, dus moesten we uiteindelijk bijna niet wachten.

Conclusie van het gesprek was eigenlijk dat ze in Gent goed bezig zijn!

Volgens hem hebben we, tot nu toe, gewoon pech gehad en moeten we verder doen zoals we bezig zijn. Geduld hebben en dan komt het wel goed zegt hij. We kunnen wel eventueel vragen in uz om eens een terugplaatsing met ondersteuning van medicatie te doen maar voor de rest is alles goed zoals het is want we hebben heel mooie embryo's.. Is ook een heel goed teken dat ik eens 'zwanger' geweest ben! Je hebt nu eenmaal ook maar 10% kans op zwangerschap bij een cryo en da's niet veel he!

Hij vond het wel raar dat Guy onvruchtbaar is na zijn operatie terwijl hij nooit chemo of bestalingen ofzo gehad heeft. Hij vindt dat we dat eens moeten laten onderzoeken of dat wel echt zo is. Blijkbaar is er een bepaalde waarde in zijn bloed die moet onderzocht worden, waaruit dan zal blijken of er inderdaad geen zaadcellen meer aangemaakt worden. Zou blijkbaar ook kunnen dat die toch nog aangemaakt worden maar door bv een ontsteking ofzo er niet meer door kunnen.

Hebben vanavond een afspraak gemaakt bij onze huisarts om bloed te laten trekken..

Ik weet wel dat de kans waarschijnlijk klein is, maar stel je maar eens voor... dat Guy eigenlijk wel nog vruchtbaar is, en dat er gewoon een hersteloperatie ofzo nodig is..

We hebben het altijd heel vreemd gevonden dat hij 'zomaar' geen zaadcellen meer had maar gingen er dan maar vanuit dat dat nu eenmaal zo was. Maar is eigenlijk nooit echt onderzocht hoe dat kwam.

Zou wel fantastisch zijn natuurlijk moest het toch niet zo zijn!! Maar ik zal er maar niet te veel op hopen... We zullen het gelukig wel snel weten nu!

To be continued...

5 opmerkingen:

Ester zei

Jammer hè, maar 10%.....
Maar ja, aan de andere kant hoef je voor een cryo ook relatief weinig te ondergaan..... Lullig alleen dat we dat in procenten krijgen afgestraft....

Wel weer een hoop nieuwe dingen gehoord daar.

Succes!
Ester

Anoniem zei

hoi Elke,

Ow, ik kijk nu pas weer en zie dat je Jette-specialisten zocht ;-)
Had je wel met wat vraagjes kunnen helpen, maar daar heb je nu niks meer aan hè? Hoop dat dr Camus je een beetje heeft kunnen helpen en dat hij de tijd voor jullie nam! Ik zat bij prof Devroey. Ook heel aardig maar erg verstrooid en had altijd te weinig tijd! Nu zit ik trouwens bij prof Desutter in Gent (voor eiceldonatie). Zat jij ook bij haar?

En niet lang moeten wachten in Jette?? You lucky bird you! Gemiddelde wachttijd is daar 1.5 uur denk ik ;-)

Nee, ik heb zelf geen blog, maar lees op verschillende blogs mee waar jij ook weleens opduikt (Flo, Vita, Kata, Pobb,...) en bij jou dus ook.
Als je mijn Jette-verhaal uitgebreid wil horen dan mail je me maar: ilse_72@yahoo.com

Succes meid !

groetjes Ilse

Vita zei

Zo, dat zijn een hoop hoopgevende berichten op een rij. Of in ieder geval weer iets om naartoe te leven, om aan te werken.

En ik zou zeker overleggen over Progestan tijdens de terugplaatsing van de volgende embryo's: het is wat gedoe, maar... baat het niet dan schaadt het zeker ook niet. Je hebt mijn AMC schema nog, toch?

Elke zei

Hey Vita

Jij kreeg progynova en progestan he?

Volgens 'onze' prof wordt er bij terugplaatsing van cryo's alleen medicatie gebruikt als de vrouw in kwestie een zeer onregelmatige cyclus heeft (wat ik helemaal niet heb).. Klopt dat bij jou? Of werken ze bij jullie sowieso met medicatie?

Moest jij eigenlijk even (of langer) blijven liggen na de terugplaatsing?

Gr
Elke

evaroos zei

Hoi Elke,

Leuk dat je een berichtje achterliet bij mij.

Wat fijn dat uit jullie gesprek met deze arts blijkt dat je op de goede weg bezig bent. Dat is toch een geruststelling lijkt me zo.
En dan is geduld een schone zaak...veel geduld, maar ik hoop voor jullie dat dat dubbel en dwars beloond gaat worden.

Veel succes en geluk gewenst!

Groetjes Dorien