zaterdag 30 mei 2009

Huis verkopen

Net voor Guy en ik elkaar leerden kennen (bijna 7 jaar geleden ondertussen) had hij een huis gekocht. In een klein dorpje, niet ver van de buurt waar hij opgegroeid was.

Eigenlijk waren we niet echt van plan om daar samen te gaan wonen, omdat het nogal ver is van mijn werk, familie en vrienden en we dus eerder iets wouden zoeken ergens in het midden. Maar volgens de voorwaarden van zijn lening mocht het de eerste 7 jaar niet verkocht of verhuurd worden en omdat we niet wouden blijven huur betalen en een lening afbetalen beslisten we om er toch zelf te gaan wonen..

Het huis dat er stond had Guy helemaal afgebroken en samen hebben we het nieuwe huis helemaal afgewerkt en ingericht. Het is echt een fantastisch huis geworden waar we allebei heel graag in wonen!

Het enige probleem is de afstand.. Bijna alles en iedereen die we kennen, en dus ook regelmatig bezoeken is in de buurt van Gent en da's toch elke keer weer een heel eind rijden! Ook van Guy's familie en vrienden wonen er ondertussen al veel in de buurt van Gent.

Dus hebben we besloten om ons huis te verkopen en dan opnieuw te bouwen in de buurt van Gent.

Maar nu staat ons huis ondertussen al meer dan 6 maand te koop en het is nog altijd niet verkocht. Begint soms toch wat frustrerend te worden, vooral voor Guy dan! Hij heeft hier zoveel zelf gedaan en alles is zo perfect afgewerkt door hem..

Probleem is de ligging denk ik, het ligt in zo'n klein en onbenullig dorpje dat niemand kent tenzij je er zelf woont!

Nu hebben vrienden van ons hun huis, vlak in 't stad, vorige week te koop gezet en gisteren belde ze al dat het verkocht is!! Op een week tijd!! Wat een verschil in ligging toch kan doen he..

Het is hun volledig gegund want ze wonen met 3 kindjes in een huis zonder tuin en dat begon knap lastig te worden!! Dus gaan we vandaag, onder het genot van een BBQ met champagne gaan vieren dat hun huis verkocht is en ze hopelijk binnenkort een leuk huis met een mooie tuin vinden!!

En oh ja, dinsdag komen er ook nog eens mensen naar ons huis kijken, wie weet is er binnenkort nog een reden voor champagne?? Alhoewel je daar eigenlijk geen reden voor nodig hebt:)

4 opmerkingen:

Ester zei

Ik hoop dat jullie het snel kwijt zijn!

liefs,

Mom to be zei

Het staat inderdaad al een hele tijd te koop, zo te lezen....toen wij nar een huis zochten hadden we ook enkel bepaalde postcodes ingedrukt, het was echt puur toeval dat we onze huidige woonst vonden. Terwijl het bij wijze van spreke op een steenworp van het centrum ligt. Onbekend is dus helaas ook onbemind. Een jaar duurde het eer we eindelijk de perfecte locatie vonden. Ik woon er heel graag, maar af en toe durf ik wel eens te denken dat we er misschien niet eewig zullen blijven.

Als je huisje op een zoekmachine staat kun je misschien postcodes ingeven van een bekendere omegeving en zo mensen ana rjullie dorpje lokken?

Wannabe a Mom zei

Ik zal duimen voor een goede afloop; dat je huis maar snel verkocht mag worden! Binnenkort lekker op vakantie naar Italiƫ...heerlijk hoor! Geniet er maar van! Even geen 'getrek' aan je lijf. Dan heb je straks alle rust als je terugkomt.

Groetjes!

Anoniem zei

Hey Elke ,

Hoe gaat het met je? Las dat jullie in augustus weer beginnen....Heb ook je blog gelezen over de assistent, jeetje zeg...wat een geklooi dan. Je hebt gelijk dat je dat niet meer wilt hoor. Hopelijk verkopen jullie het huis ook gauw...we duimen voor jullie dat alles een keertje mee mag zitten!

Liefs Sjoeke (www.hutjes.punt.nl)