donderdag 26 maart 2009

Druk!

Sedert vorige week ben ik terug aan 't werk en het is zo druk, ik weet gewoon niet wat eerst te doen!

Het is daar ook nog altijd een enorme chaos wat het er niet beter op maakt natuurlijk! Verhuizen met het werk, daar komt wat bij kijken hoor!!

Gelukkig heeft dat ook een groot voordeel, de tijd gaat zeer snel vooruit en voor je het weet is de werkdag terug gepasseerd!

Wel een beetje confronterend tegenwoordig op 't werk.. Ik werk met drugsverslaafden en een van ons cliënten is zwanger.. Ongepland en eigenlijk wou ze een abortus maar ze was te laat dus 'ik zal het dan maar houden zeker'.

Ze is verslaafd aan heroïne en krijgt nu medicatie om te ontwennen.. Maar ze komt haar afspraken niet altijd na waardoor ze soms een tijdje zonder medicatie zit en ze blijft ook gewoon heroïne bijgebruiken...

Ze heeft al een ander kind lopen waar ze met moeite voor kan zorgen en de toekomstige papa zit ondertussen in de gevangenis.. Ze was eerst trouwens helemaal niet zeker of hij wel de vader was..

Is best wel moeilijk om dit allemaal van dichtbij te zien en horen! Zij raakt zonder problemen zwanger en haar kindje kan zijn/haar leven beginnen met een zware afkick..

Soms zit het leven toch raar in elkaar hoor!

7 opmerkingen:

Ofilant zei

Dat zijn idd dingen waar je niet mag bij stilstaan. Het is allemaal zo vreselijk oneerlijk verdeeld. Ook ik maak op school situaties mee waar ouders "kweken" om het lelijk uit te drukken en hun kinderen niet kunnen opvoeden. Kinderen moeten dan geplaatst worden,...enz.
En bij jezelf denk je: "Waarom zij wel en ik niet?"
Maar jouw beurt komt nog, meid! Zeker weten!

Ester zei

Ja...... dat is iets waar jij en ik en zoveel anderen nooit uit zullen komen.
Moeilijk.

Maar dat je het druk hebt, is goed. Druk, niet te druk. Dan gaat de tijd snel.

Voelt je buik verder goed?

liefs,
Ester

Enigkind zei

Begrijpelijk dat dat moeilijk is om van dichtbij mee te maken. Het is ook gewoon oneerlijk en je vraagt je af wat voor toekomst zo'n kindje heeft. Erg moeilijk hoor.

Maar fijn dat de tijd vliegt. Op naar een heerlijke zomer en een succesvolle poging!

liefs Dorien

Momke zei

Hey elke, wraakroepend niet, zo'n sociaal geval. Wij die helemaal klaar zijn om alles te geven aan een kindje, blijven met lege handen en mensen die eigenlijk willen aborteren en totaal geen verantwoordelijkheidszin hebben krijgen de baby's in de schoot geworpen. Zo oneerlijk!

Flo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Flo zei

Oeps te snel gedrukt! Wilde je ook nog vragen hoe het met de gaatjes in je buik gaat? Zijn ze goed genezen?

En... 'raar' is zeker een Elke-eufemisme voor reuzeoneerlijk? Het is zo sneu om te bedenken dat het kindje al met een achterstand de wereld in komt...

Dikke kus van Flo

Anoniem zei

Lieve Elke,

Gelukkig is alles goed gegaan met je operatie en dus in juli augustus weer van start. Hoop dat de tijd snel om mag vliegen....Wens jullie een heel lief kindje toe. Denk er nog steeds aan dat we tegelijk waren en mijn kindjes zijn er al. Helaas heb ik geen internet in het ziekenhuis gehad, vandaar nu pas een beichtje. Wat zwaar inderdaar dat deze vrouw zwanger is en het liever niet wilde houden, de wereld zit vreemd in elkaar hoor.

Blijf voor je duimen en denk aan je.

Liefs An (echte naam Sjoeke)