donderdag 11 september 2008

Geen terugplaatsing :(

Zit ik net te verkondigen dat ze tegenwoordig veel betere resultaten behalen met cryo's.... belt het uz deze morgen met de mededeling dat ze 2 embryo's ontdooid hebben maar dat ze het allebei niet gehaald hebben en dat er dus toch geen terugplaatsing zal zijn vandaag... :(

Niets aan te doen zeker, was al beetje een twijfelachtige maand om al dan niet een poging te doen. Dan toch maar een maandje rust voor mijn lichaam en misschien is dat wel zo slecht nog niet (probeert ze zichzelf op te peppen:).

En voor de dames die ook voor de terugplaasting van een cryo staan (Ester, Tinne, 'olifantenland') laat dit jullie vooral niet onmoedigen hoor! 2 van de (ongeveer) reeds 20 ontdooide cryo's heeft het niet overleefd - dus da's toch best wel bemoedigend he!!

Nog even iets wat ik mij onlangs gerealiseerd heb. De laatste maanden kreeg ik echt het gevoel dat wij al 'gigantisch' veel pogingen hebben gehad zonder het gewenste resultaat.... maar ik denk dat we dat toch een beetje moeten relativeren...

De meeste ziekenhuizen zijn heel erg streng wat betreft het invriezen van embryo's, alleen de allerbeste worden ev ingevroren. Terwijl het uz ze gewoon allemaal invriest, hoe 'goed' of 'slecht' ze ook zijn!

Waar natuurlijk ook iets voor te zeggen valt, want elke kans - hoe klein soms ook - is een kans. Maar het geeft wel een beetje een vertekend beeld! Hadden wij naar een ander ziekenhuis geweest, dan hadden we belange niet zoveel terugplaatsingen van cryo's gehad.

En dat ik tot die conclusie gekomen ben betekent voor mij toch best wel een grote opluchting!

10 opmerkingen:

evaroos zei

ondanks de opluchting, toch ook wel een grote domper lijkt me. Een kans is toch een kans.
Ik hoop dat jullie bij de volgende poging wel een mooi resultaat zullen hebben.

liefs Dorien

Ester zei

Je bent een schat om ondanks je verdriet toch ook nog aan anderen te denken!

Sterkte meis!
liefs,
Ester

Ofilant zei

Jammer van het slechte nieuws. Het feit dat je op zo'n momenten nog aan anderen kan denken, getuigt van een sterke persoonlijkheid!
Ik wens je ondanks alles toch nog heel veel succes! Mijn gedachten zijn bij jou!
PS Je mag me Kaat noemen :)

Tinne zei

Lieve Elke,
Verdorie toch, ik had graag goed nieuws gelezen dan had ik ook een beetje hoop gehad. Ik had graag samen een TP van een cryotje gehad. Ik zeg wel tegen iedereen dat ik er niet in geloof en dat ik geen hoop heb, maar stiekem doe ik het natuurlijk toch.
Liefs,
Tinne

Anoniem zei

Hey Elke,

Wist niet dat je al zover weer was, maar wat ontzettend balen zeg dat ze het niet hebben overleefd. Tja...dat je al veel kans hebt gehad en nog niet is gelukt...daar durf ik niks over te zeggen. Ik was er zo van overtuigd dat ik NOOIT zwanger zou raken....en op andere momenten was ik wel weer heel positief, het is een hele emotionele achtbaan met uiteindelijk(hoop ik voor jullie) een hele mooie uitkomst.

Ik blijf duimen voor jullie!!!

Liefs An

Astrid zei

Sjonge, knap dat je het kunt relativeren. En als ik het goed begrijp zijn er nog embryo's en dus nog kansen. Ik hoop voor jullie dat een van die kansen de perfecte is!

doremi zei

Hé Elke,
Wat ontzettend jammer (understatement, ik weet het) dat er toch geen TP zal plaatsvinden...
Ik vind het wel heel dapper van je dat je alweer vooruit durft te kijken en er een positieve draai aan probeert te geven.
Ik hoop echt dat het volgende keer wel helemaal goed zal gaan!
En inderdaad, wat de meiden voor me al hebben gezegd, wat ontzettend lief van je om zelfs nu toch nog aan andere te denken!
Ze zeggen toch wie zaait, zal oogsten, dan wordt het voor jou toch nu wel een keertje tijd dat je gaat oogsten!
Liefs

Zeefje zei

Hai Elke,
Bedankt voor je reactie op mijn logje. Heel erg jammer dat de cryo's niet goed ontdooit zijn, 't zou mooi geweest zijn als het hiermee was gelukt he..

Ik blijf je volgen hoor.

Groetjes, Zeefje

Libelle zei

Jij ook rotnieuws zie ik. Bah!! Wat een abrupt einde van een poging he?
Veel sterkte!!

Liefs Libelle

kato zei

hay Elke

Moest nodig weer even bijlezen..
Knap van je hoe je er mee om gaat.. maar vreselijk balen dat de 'je eskimootjes het niet gehaald hebben.
Hoop dat de volgende ronde raak is.

PS : ook gent is select. met invriezen, ze hebben bij ons de vorige keer 1 in de vries gedaan.. de rest was niet goed genoeg :)
Kijk er positief naar ;)