woensdag 26 maart 2008

Nog geen lachend gezichtje... Ik gok op morgen of vrijdag!

Ondertussen zijn we druk bezig met de voorbereidingen van onze trouw. Is wel de perfecte afleiding van alle ziekenhuis-toestanden moet ik zeggen. Is gewoon leuk om mee bezig te zijn!

De trouw voor de wet is op vrijdag 27 juni en de week erna, zaterdag 5 juli is er een viering + feest. Eerst waren we van plan om enkel voor de wet te trouwen maar toen we hoorden dat dat maar 15' duurt en dat er ook geen persoonlijke inbreng mogelijk is, zijn we beginnen zoeken naar een alternatief.
Trouwen in de kerk zagen we niet echt zitten maar we wouden wel een persoonlijke viering met wat muziek en een paar vrienden en familieleden die ook een woordje kunnen (moeten) zeggen.

Dus kozen we voor een soort 'rent a priest'! Geen kerk dus maar wel een priester die komt naar de locatie die je zelf wil. Maar je krijgt wel een huwelijksakte enzo dus is toch een beetje officieel.

We kregen al direct huiswerk van hem! Hij stuurde ons veel vragen door die we, soms apart soms samen, moesten beantwoorden en we moesten ook een 'verhaal' kiezen dat hij gaat gebruiken tijdens de viering. Nu we ons huiswerk ingediend hebben, moeten we een afspraak maken om op gesprek te komen..

Een locatie hebben we al gevonden, al dachten ze aanvankelijk wel dat we het over juli 2009 hadden ipv 2008! Tja, zo lang op voorhand alles regelen is nu eenmaal niets voor ons. Wordt ook geen grootse bedoening, zullen ongeveer met een man of 30 zijn. We hebben allebei geen zin in een groot feest met veel volk waar je dan toch geen tijd voor hebt en die je toch niet allemaal zo goed kent.

Voor de rest zijn we nu vooral bezig met de uitnodiging. Na veel boeken met voorbeelden (van drukkers) doorbladerd te hebben, hebben we beslist om onze uitnodiging zelf te maken! Het wordt een uitnodiging met daarbij een dvd. We zijn een video'tje aan het maken, een liedje met clip en daartussen allemaal foto's van ons. Leuk om te maken maar wel veel werk...

1 opmerking:

Vita zei

Lekker samen eh... deze dagen, dus!

Wat heerlijk, al die voorbereidingen voor jullie bruiloft. Ik kan me goed voorstellen dat jullie geen zin hebben in een jaar voorbereiding, dat zou ook niets voor mij zijn. Als we eenmaal iets hebben besloten, moet het ook (bijna) meteen gebeuren, toch? En rent-a-priest is toch weer wat anders dan een dame die uit een taart springt :-)