zaterdag 14 mei 2011

Update

Vorige woensdag heb ik terug een echo gehad. Deze keer in het uz in Gent, waar ik voor de rest ook gevolgd word.
De afspraak was bij een assistente van mijn gyn omdat hijzelf echt ongelofelijk druk bezet is en dus niet zo snel plaats vrij had. De assistente deed een echo en al snel werd duidelijk dat ze er niet veel verstand van had.. Ze dacht dat ze de klonter zag en vroeg toen zelfs aan mij of ik het niet herkende want ze wist het toch niet zeker?!

We hebben er natuurlijk meteen op aangedrongen dat ze mijn eigen gyn belde om te overleggen en die besliste dan dat ze ineens de specialiste moest bellen om te komen kijken.

Na lang wachten kwam die dan en deed ze een uitgebreide echo. Ze zag op 2 plaatsen een stukje van de vliezen zitten, wat je eigenlijk niet zou mogen zien op een echo omdat die tegen de wand van de baarmoeder moeten zitten. En in een van die stukjes zat idd een bloedklonter.

Met het kindje was alles goed en die was ook goed gegroeid. Ze zag ook geen actieve bloeding meer. Zoals het er nu uitziet is er niet echt gevaar voor de baby maar alles hangt natuurlijk af van hoe het evolueert. Belangrijkste is dat het bloeden niet terug begint en dat ik geen buikpijn krijg. Anders moet ik direct naar het ziekenhuis gaan.. Het zou kunnen, in het beste geval, dat mijn lichaam dit zelf volledig oplost en dat ze er binnen enkele weken niets meer van zien. Dat is waar we nu op hopen natuurlijk. Er is wel een iets grotere kans dat mijn vliezen vroeger breken dan de uitgerekende datum.

Voorlopig moet ik mij nog rustig houden en binnen een goeie week heb ik terug een echo bij die specialiste. Zij gaat dan kijken hoe het geevolueerd is en dan weten we terug meer.

Nu maandag ben ik 19 weken, bijna aan de helft dus en nog een hele tijd te gaan.

De combinatie van Nand die eigenlijk normaal thuis zit bij mij en mij nu rustig moeten houden en geen trap mogen doen en hem niet mogen oppakken is heel moeilijk. De dagen dat Nand thuis blijft bij mij moet er eigenlijk bijna constant iemand bij ons zijn die hem wel kan oppakken.

Hopelijk krijgen we na de volgende echo positief nieuws en gaat het de goeie richting uit! Ik heb alvast een serieuze schrik opgedaan en het zal nog lang duren voor ik terug, een beetje, vertrouwen durf te krijgen in deze zwangerschap.

Wat het nog verwarrender maakt is dat op hetzelfde moment dat de zwangerschap zo angstig werd, ze ook ineens een stuk concreter werd.. Sedert mijn opname in het ziekenhuis is mijn buik echt goed zichtbaar geworden, ik voel regelmatig beweging en we zijn zo goed als zeker dat onze baby een meisje is!! Heel verwarrend allemaal!

4 opmerkingen:

Edje zei

Hopelijk is volgende week alles normaal en kun je weer wat meer genieten. Maar ik geloof graag dat je de schrik te pakken hebt zeg!
Ik had een bloeding op 13 weken en ik freakte compleet.

Sterkte.

En een meisje....wat heerlijk! Meisjes zijn héél erg leuk, I can tell you ;-)

Marielle zei

Ach meiske toch, wat een angst allemaal. Ik kan me voorstellen dat het lang duurt voor je hier meer vertrouwen in durft te krijgen.
Ik duim voor je dat volgende week de berichten beter zijn zodat je langzaam aan ook het vertrouwen en geluk weer terug voelt komen.
En een meisje ..... dan hebben jullie allebei de soorten. Leuk.

Ester zei

Och lieve Elke.... wat dubbel allemaal. En daar blijkt het jullie langverwachte meisje te zijn.

Had je maar wat dichterbij gewoond, dan had ik bij je langs kunnen komen om te helpen.

Heel erg veel sterkte!!!! Ik kan me goed voorstellen dat vertrouwen goed kapot is. Maar hou van dit meisje (ik weet dat je dat doet hoor!) en heb vertrouwen in haar.

liefs en dikke knuffel!!
Ester

Zuidemaatjes zei

Oooo wat een schrik zeg...Hopelijk heb je goede berichten gekregen en krijg je straks meer vertrouwen.