donderdag 29 juli 2010

Vakantie?!


Hebben tot nu toe nog niet zo veel aan Guy zijn verlof gehad.. Eerst moest hij een aantal dagen gaan meehelpen met een dak herstellen, parket leggen en dergelijke meer en daarna kwam ik terug in het ziekenhuis terecht :(


De nacht van zaterdag op zondag kreeg ik terug een galcrisis, een zware deze keer want ze heeft 12u aan een stuk geduurd! Dacht dat ik gek zou worden. Ben uiteindelijk tot dinsdag opgenomen geweest en zo heb ik dan ook mijn eerste verjaardag sedert Nand er is in het ziekenhuis doorgebracht.. Was niet zoals ik het mij had voorgesteld! Gelukkig mocht hij wel weer bij mij blijven!!


De knoop is nu wel doorgehakt, volgende week vrijdag word ik geopereerd! Zal zo blij zijn als het allemaal achter de rug is! Ik mag 24u geen borstvoeding geven. Ik heb al wat proberen afkolven en voor de rest zal hij dan even 'gewone' flesjes moeten krijgen. Gaan vandaag al eens proberen om te zien of hij die melk 'lust'. En dan na die 24u terug borstvoeding geven.


Met Nand gaat het voor de rest prima! Heeft een lastige periode gehad waarin hij heel veel en hard weende en ontroostbaar was. Alleen met hem in de armen rondwandelen was soms goed. Was vaak als hij heel moe was en niet snel genoeg in slaap raakte. Dan raakte hij zodanig over zijn toeren dat niets meer goed was.. Hebben ondertussen wel ontdekt dat hij beter kan inslapen als hij naast zijn tuut ook een doekje heeft om in zijn handen te houden en zo in slaap te vallen! Zo schattig om zien:)


Sedert een goeie week is hij echt heel gemakkelijk geworden!! Hij lacht veel en maakt veel verschillende geluidjes. Lijkt soms echt alsof hij aan het babbelen is! We horen ook aan hoe hij weent of hij moe is, aandacht wil of gewoon zijn tuut kwijt is.


En 's nachts slaapt hij ook veel beter! Meestal valt hij rond 21 à 22u in slaap, dan wordt hij rond 3 à 4u wakker om te drinken en slaapt direct daarna verder tot rond 8u!


Hij heeft wel al 2 weken last van een ontstoken oogje. Gisteren naar de kinderarts geweest en het zou een ontstoken traankanaaltje zijn. 5 dagen goed verzorgen en het zou beter moeten zijn.


Hij is ook echt al goed gegroeid. Hij is nu juist 3 maand en weegt 5 kilo 700 en is 60 cm! Hij lacht veel en met van die schattige geluidjes terwijl z'n oogjes helemaal blinken:) Hij heeft ook zijn handjes ontdekt en pakt alles vast waar hij aankan! Begint z'n handjes ook in z'n mondje te steken.


Volgende week naar kind en gezin voor zijn 2de prikjes!

4 opmerkingen:

Edje zei

Heerlijk hè, dat ze steeds meer kunnen. En dat lachen, das toch om te smelten!

Gelukkig ben je nu weer terug thuis en hopelijk niet meer teveel last? Zou het na die operatie helemaal ok moeten zijn?

Happy birthday trouwens! Hoeveel kaarsjes mocht je uitblazen?

Marielle zei

Wat heerlijk dat alles zo goed gaat met het mannetje.
Nog van harte gefeliciteerd! Jammer dat je dat in het ziekenhuis moest vieren. Maar hopelijk gaat de operatie voorspoedig en ben je dan overal van af.
Je kan ook bv invriezen he. Dan hoef je geen flessenmelk te geven die ene dag. Als je deze dagen een voorraadje aanlegt kan je dat mooi geven na de operatie. Als je het maar niet in de magnetron opwarmt.

Elke zei

@Edje: Als alles goed gaat vrijdag mag ik 's avonds al terug naar huis! Daar hoop ik echt op want ik wil m'n kleine ventje geen nacht missen! En na de operatie zou ik inderdaad nergens last meer van moeten hebben!
Moest ik die dag kaarsjes uitgeblazen hebben dan waren het er 31 geweest:)

@Marielle: Bedankt voor de gelukwensen! Ik heb al bv ingevroren maar dat afkolven gaat niet zo vlot. Nand drinkt zelf nog zo veel en zo vaak dat er niet veel overschiet..

Marielle zei

Hoi Elke, Hoe gaat het er mee?
Is de operatie goed verlopen en alles ok met jullie ventje?