dinsdag 22 juni 2010

Galperikelen

Gisterenavond ben ik naar de huisarts geweest. Sedert ik terug ben uit het ziekenhuis heb ik zeker al een keer of 5 terug zo'n galcrisis gehad.. Soms duurt het maar een kwartiertje maar soms (zoals zaterdagavond) duurt het toch 2u aan een stuk..

Is echt niet meer te doen zo, op den duur krijg ik echt schrik om nog iets te eten, vooral 's avonds!

Bij mijn controle echo had de specialist gezegd dat het precies meeviel van aantal steentjes (in het ziekenhuis had hij er veel gezien, 20 à 30). Hij zei dat er een kleine kans is dat ze vanzelf terug oplossen dus dat ik voor een operatie zeker nog eens een echo moet laten doen.

Huisarts heeft ook een echotoestel dus ben ik gisteren naar daar geweest. Volgens hem zitten er nog altijd evenveel en kunnen die ook niet zomaar 'vanzelf' verdwijnen. Hij heeft naar een chirurg gebeld die hij persoonlijk kent en die bevestigde dat! Die galblaas moet er uit want anders kan er zelfs eens een steentje naar de pancreas gaan en da's nog veel erger!

Nu ben ik dus enorm aan het twijfelen.. Ik wou de operatie nog minstens uitstellen tot september want dan is Nand toch al een beetje groter maar als ik zo vaak last blijf hebben is dat bijna niet te doen. De galblaas trekt samen door te eten maar ook door de borstvoeding, dus die van mij is bijna de hele dag door samengetrokken. Zo heb je natuurlijk veel kans dat er een steentje uitgeraakt..

Probleem is dat ik helemaal niet wil stoppen met de borstvoeding, het gaat heel vlot en ik vind het echt super. Maar als ik geopereerd moet worden en dan nog een aantal dagen in het ziekenhuis moet blijven en medicatie nemen is dat natuurlijk niet zo evident..

Dus wil ik eerst eens goed uitzoeken of dat te doen is en hoe we dat ev kunnen aanpakken.

Bijkomend probleem is dat ik na de operatie toch wel even zal moeten herstellen en dat dat niet zo gemakkelijk is met zo'n kleintje om voor te zorgen. Guy heeft eigenlijk geen verlof meer en we hebben ook geen ouders of schoonouders die even kunnen bijspringen..

Moeilijk allemaal! Vind het zo vervelend dat dit nu moet gebeuren, ik wil zo graag gewoon volop van ons ventje genieten zonder mij daarover zorgen te moeten maken!

Ga straks naar het uz bellen om een afspraak te maken om alles eens te bespreken..

Met Nand gaat het voor de rest heel goed. Heeft al eens op een nacht 7u tussen 2 voedingen gelaten. Gisteren had hij wel een lastige dag. Hij wou constant drinken en voor de rest was er niets goed.. Hopelijk voelt hij zich tegen vrijdag wat beter in z'n velletje want dan krijgt hij zijn eerste spuitjes!

3 opmerkingen:

Babette zei

via via zomaar hier terecht gekomen, ik moet toch even reageren. Ik had ook galstenen toen onze zoon werd geboren. Bij mij is die direct verwijderd, het was een routine-ingreep, en viel 100 % mee. Ik moest twee nachtjes in het ziekenhuis liggen, en toen ik thuis kwam kon ik eigenlijk alles alweer doen, (wel wat langzamer dan anders)en ik ging tijdens de slaapjes van onze zoon ook lekker liggen. Het enige verschil bij jou is, dat ik geen borstvoeding gaf. Dus dat zou wel erg jammer zijn als je daar mee moest stoppen. Maar misschien kolven?? Ik hoop dat je er wat aan hebt! Sterkte

Astrid zei

Balen!
Maar kan Nand niet mee naar het zkh? En anders nu al beginnen met kolfen misschien? Dan kan hij gekolfde melk krijgen als jij medicatie neemt enzo, en dan kun je daarna weer zelf verder voeden. Zoiets moet volgens mij kunnen hoor.

En zo'n hele dag willen eten, heeft ie niet gewoon een regeldag? Julian heeft het ook al gehad, ineens veel meer willen eten. Na een of 2 dagen was mijn voeding vervolgens beter afgestemd op zijn behoefte en ging hij weer over naar zijn normale ritme.

Succes hè!

Joeltje zei

Ach meid, dat valt allemaal niet mee. Regeldagen kunnen soms zelfs regelweken worden hoor, met een bvkindje.
En die opname, wellicht goed om idd zoals Astrid nu zegt: nu al beginnen met kolven, Nand laten wennen aan een fles en tijdens de medicatie (als die niet samen zou kunnen met BV) kolven en weggooien? Daarna kun je met wat extra moeite gewoon weer de hele productie op gang krijgen/houden. Succes!