woensdag 10 december 2008

dubbel

Deze morgen op gesprek geweest bij onze nieuwe prof!

Ik heb haar graag, ze is heel direct maar draait tenminste niet rond de pot en is heel vriendelijk!

We zaten nog maar net neer of ze zei al dat ze ons dossier bekeken had en dat het tijd geworden is om ons een aantal vragen te stellen en antwoorden te zoeken!
We hebben niet moeten vragen of ze nu eindelijk eens extra onderzoeken wouden doen, ze begon er direct zelf over!

Ik moet geopereerd worden aan die vleesboom, ook al is die inderdaad klein, ze wil toch dat ze die wegnemen!
Maar dat wil ook zeggen dat ik na die operatie niet direct zwanger mag worden omdat dat eerst moet genezen... En ik zal ook even thuis zitten dan!

Die extra onderzoeken, die ze nu gaan doen, zijn genetisch onderzoek en stollingsonderzoek (weet ook niet wat dat is) enzo.. Allemaal via het bloed!
Volgende week donderdag moet ik bloed laten trekken om het resultaat van deze poging te kennen en als het negatief is moeten Guy en ik vrijdag terug en allebei (veel) bloed laten trekken voor die onderzoeken. Duurt wel 3 maand voor alle resultaten binnen zijn!

Concreet wil dit alles ook zeggen dat we de komende tijd geen nieuwe poging meer zullen doen. Zal wel ergens tussen de 3 en de 6 maand duren voor we er terug aan beginnen. Da's wel even slikken, want we stonden al gepland om binnen enkele weken aan de derde icsi te beginnen... Is even een knop omdraaien in mijn hoofd!

Is beetje dubbel, langs de ene kant ben ik echt blij dat ze eindelijk eens verder gaan zoeken of er ev een probleem is, maar langs de andere kant vind ik het ook heel eng!! Wie weet wat vinden ze? En ik ben ook wel bang voor die operatie, ben nog nooit onder narcose gegaan, en ik ben een mietje op dat vlak!!

Het zou zo fantastisch zijn moest deze poging gewoon lukken!!! Dat dat allemaal niet meer nodig is!!! Ik zou met heel veel plezier alles afbellen dan:)

9 opmerkingen:

Ester zei

hmmmm ja, dat klinkt inderdaad als dubbel.

Wel vreemd dat ze bij jullie nog nooit eerder bloedonderzoeken hebben gedaan. Daar starten ze bij ons mee. En het duurde inderdaad lang voordat de uitslag bekend was en we dus verder konden.
Aan de andere kant, als er dingen uit komen die ze kunnen verhelpen of omzeilen om het grote doel te bereiken....

Maar wat je zegt is waar: als deze 2 kleintjes nu eens lekker zouden kunnen blijven zitten....

Ik hoop het zó voor jullie!!
liefs,
Ester

Enigkind zei

laten we hopen dat die operatie het komende jaar niet nodig is en je gewoon kunt gaan genieten van een mooie zwangerschap Elke.
De duimen draaien hier verder.

liefs Dorien

Louise zei

Hoi Elke,

Ik lees al een tijdje mee en ik vind je verhaal met de 2 super-embryo's zo bijzonder en mooi. Ik moest dit stukje echt 2x lezen... dachyt even dat ze opeens waren verdwenen! Maar ik begrijp dat ze er nog zitten, maar dat er alvast gepraat wordt over wat er gebeurd als ze niet blijven zitten. Hmm... Wel erg voorbarig en hopelijk onnodig!

Wat betreft de eventuele (!!) narcose: angst had ik ook maar (cliche) het viel me mee. ~In wezen kwam het er op neer dat ik angstig naar de OK ging en later wakker werd en dacht was dit het nou? Nog een cliche: je lijdt het meest om het lijden dat je vreest; van heel de narcose krijg je niets mee immers.

En nu maar duimen dat je af kan bellen!

Sterretje zei

Hey Elke,

Positief toch dat ze bij de nieuwe prof meteen die extra onderzoeken instellen! Geeft echt een steun te weten dat die mensen het echt serieus nemen.
Van je cryo' emmy's vind ik echt ongelooflijk. wist helemaal niet dat ze die terug konden bevriezen...
Laat ons hopen dat het echte survivers zijn en dat je zalig zwanger zult zijn.
Inderdaad, stel dat ze die operatie doen en je bent dan 3-6 maanden buiten strijd. Da's wel een beetje een opdoffer. Maar in elk geval zit er dan 'niets meer in de weg' om een zwangerschap te verhinderen.
Dus: ik duim dubbel en dik voor je. SUCCES

Anoniem zei

Zo zeg, las eerst even de info over jullie dappere embryo's, wat een vechters. Dit moeten ze worden!!

Lijkt me heftig een half jaar te moeten wachten....maar ja...misschien vinden ze ook wel wat en kan jullie kans vergroot worden.

Narcose voelt echt heeeeerlijk!! Heb zelf een kijkoperatie gehad en dus ook onder narcose. Op een gegeven moment draaiden mijn ogen weg en kon nog net even aan onze chihuahua denken en op naar dromenland. Voelt echt heel apart en lekker.

Hoop echt dat deze vechtertjes blijven zitten (allebei), het zou dubbel zo bijzonder zijn, ik duim voor jullie.

Liefs An

Kata zei

Erg goed dat ze het een en ander uitzoeken. Met zulke goede embryo's denk je haast (hoop je haast) dat ze iets vinden in het bloed - wel iets natuurlijk wat goed te verhelpen is.
Maar nog meer hoop ik dat het niet nodig zal zijn.

Bokje zei

Liefste Elke,

Goed dat je een goed gevoel hebt na het gesprek. Het was de dag van de goede gesprekken. Het is bij u zo een beetje als bij ons.
Jij hoopt, en ik hoop met je mee, dat die super embryootjes blijven vechten en blijven zitten! Maar als dat er niet zo is, dan heb je wel het "uitkijken" naar alle onderzoeken. En natuurlijk kijk je daarnaar toe met een zekere angst ook. Het is een operatie en allerlei onderzoeken, waarbij je toch wel angst hebt voor het resultaat ook.
Ik wens je veel succes en hoop dat je binnenkort met super nieuws hier komt!

Liefs

Bokje

Flo zei

Een vriendin van mij was in een vergelijkbare situatie: goede embryo's, maar zij bleek antistoffen aan te maken waardoor de embryo's niet innestelden. Ze kreeg daarvoor een serum en is inmiddels de trotse mama van twee jongetjes!

Voor jou hoop ik ook dat ze iets vinden bij de onderzoeken, maar nog meer hoop ik dat de onderzoeken niet nodig zijn en dat je van deze twee zwanger blijkt te zijn! liefs Flo

onze grote wens zei

Het zou inderdaad helemaal geweldig zijn als je donderdag gewoon positief test...

Verder is het wel dubbel, maar je hebt wel het gevoel dat het weer vooruit gaat. Niet steeds maar hetzelfde. Door deze onderzoeken duurt het dan misschien allemaal wel weer langer, maar je hebt dan straks ook misschien wel echt gewoon meer kans.

Duim toch gewoon nog even dat dit allemaal niet hoeft...

Liefs