donderdag 11 februari 2010

Extra echo!!

Al een hele tijd heb ik, sedert ik zwanger ben, af en toe last van wat vochtverlies. Nu was ik er altijd redelijk gerust in dat dat geen kwaad kan en er gewoon bijhoort..

Maar deze morgen merkte ik het terug en las ik in een van die boekjes die we meegekregen hadden van het ziekenhuis dat je bij vaginaal vochtverlies altijd contact moet opnemen met je gynaecoloog!

Om zeker te zijn belde ik dus even met de dokter van wacht van het uz en die zei dat het waarschijnlijk niets was maar dat ik toch best eens langskwam voor alle zekerheid. Zodat ze konden uitsluiten dat het geen vruchtwater is..

Wij dus deze namiddag onverwachts naar het uz gereden. Op de dienst materniteit hebben ze dan een kweekje genomen en een soort uitstrijkje gedaan. Via een simpel testje konden ze dan direct zien of het vruchtwater is of niet..

Terwijl we wachten op die uitslag deed ze ook even een echo om naar de hoeveelheid vruchtwater te kunnen kijken! Gelukkig zagen we direct dat alles goed gaat met onze zoon!! Hij ligt nog altijd met z'n hoofdje naar beneden maar had zich wel gedraaid want deze keer konden we zijn gezichtje zien!!

En er is een ruime hoeveelheid vruchtwater aanwezig dus alles zag er heel goed uit! Uit die test bleek ondertussen ook dat het zeker geen vruchtwater is!!

Wij terug volledig gerustgesteld dus en blij dat we ons zoontje nog even konden bewonderen!!

En binnen 2 weken mogen we weer op 'gewone' controle:)

7 opmerkingen:

Marielle zei

Haha, ik snap het wel. Jij wilde gewoon een extra echo ;o).
Nee, het zal best even spannend zijn als je daar dan toch bent. Maar gelukkig is er niets aan de hand. Lekker gerustgesteld gaan slapen vanavond!

Ester zei

O, zo... dat was best even spannend dus!

Maar fijn dat alles goed was en dat jullie even lekker hebben kunnen genieten.

En over 2 weken weer een check. Mag je hem dan weer even bekijken?

Anoniem zei

Fijn dat alles goed was! En dat je je zoontje weer hebt mogen bewonderen :)

Ik zit trouwens net te denken, heb je dat boek van daphne deckers wel eens gelezen, "de geboorte van een moeder" heet het dacht ik. Op het einde dacht ze ook dat dr water was gebroken toen ze in de supermarkt liep, echt een super leuk lachwekkend boek, een aanrader!!!

Liefs Sandra

Heksje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mom to be zei

Oef, fantastisch dat alles goed gaat en fijn van die extra echo!

Kim zei

Hai Elke,

Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje! Wat spannend allemaal zeg! De tijd lijkt wel te zijn gevlogen. Hoop dat de rest van de zwangerschap wat zorgeloos zal zijn. Geniet ervan!

Liefs, Kim

Tinne zei

Hallo,
Was dat even spannend seg, gelukkig is alles in orde!!!!
Liefs,
Tinne