donderdag 25 februari 2010

Controle!!

Vandaag moesten we dan terug op 'gewone' controle en alles was prima!!

Ons ventje weegt ondertussen al zo'n 1.3 kilo en was flink aan het bewegen. Was de eerste keer dat ik hem voelde bewegen en het tegelijkertijd ook zag op het schermpje!!

Heb nog regelmatig last gehad van mijn rug, altijd mijn bovenrug en nooit aan mijn onderrug.. Komt volgens hem door al dat extra gewicht dat er bijgekomen is en dat bijna allemaal op dezelfde plaats zit.. Hij heeft mij een verwijsbriefje voor de kinesist meegegeven dus kan ik morgen eens bellen om een afspraak te maken!

Volgende controle is terug binnen 4 weken en vanaf dan om de 2 weken. Hebben ook nog eens gevraagd naar de keizersnee en als hij op 38 weken 3 kilo weegt dan doet hij de keizersnee dan al!

Hebben ons ook ingeschreven voor 3 info-avonden in maart. Een over de bevalling + rondleiding op de materniteit, een over borstvoeding en een over de kraamperiode..

Voor de rest hebben we al veel nagedacht en veel beslist! De naam ligt min of meer vast, geboortekaartje en doopsuiker is beslist, babykamer hebben we gekozen en we zijn aan het nadenken over wat we allemaal op de geboortelijst gaan zetten.. De komende 4 weken gaan we al deze dingen concreet vastleggen zodat we daarna op ons gemak zijn!

Het aftellen kan nu stilaan gaan beginnen:)

8 opmerkingen:

Vita zei

Jaaaaa! Nou wordt het wel heel echt he allemaal. Heerlijk meis!

Marielle zei

Ach meis, wat heerlijk toch. Ben zo blij voor je. Het is allemaal zo bijzonder. Vooral als je de kleine gaat voelen he. Grappig dat je de eerste keer dat je het voelt ook gelijk ziet :-).
Maar waarom een keizersnede eigenlijk?

Elke zei

@Marielle: heb hem al vaak gevoeld hoor maar was de eerste keer dat ik hem op hetzelfde moment ook zag bewegen op de echo.. Soms doet hij precies al hele verbouwingswerken in mijn buik en dan zie je mijn buik ook echt bewegen enzo, da's echt super!!
Keizersnee komt door de operatie die ik vorig jaar gehad heb.. Litteken mag niet onder druk komen!

Edje zei

Leuk hè al dat gefriemel in je buik? En al die dingetjes kopen en namen bedenken en en en....zo bijzonder!!!

x

Tinne zei

Wat super spannend allemaal!!! En ook de naam staat al vast leuk.

Astrid zei

Wilde dus vragen naar de ks maar zie het antwoord hier al staan!

Spannend joh, het gaat snel nu!!

do zei

Jeetje, wat is dat ontzettend snel gegaan zeg!!!

Heerlijk, nog even en dan heb je ook zo'n klein wonder in je armen. Geloof me, het is zoooooo genieten (ook af en toe wel zwaar... maar op de een of andere manier maakt dat geen .... uit!)

Ga je ook een babyblog bijhouden?

Liefs Do

do zei

PS Saar is ook met de keizersnee geboren (uiteindelijk) en je hoort vaak over de nadelen daarvan, maar daar heb ik totaal geen last van gehad....
Ze kwam meteen op mijn borst en nadat ik was "uitgeslapen" (stom woord want je slaapt natuurlijk niet), mocht ik ook meteen bij haar en borstvoeden enzo...
Kan me niet voorstellen dat ik bij een natuurlijke bevalling een betere binding met haar zou hebben gehad dan ik nu meteen had....