maandag 18 januari 2010

Spoed + extra controle

Gisteren een leuke dag gehad, we vierden Guy zijn verjaardag, met zijn familie, met taart in de namiddag en belegde broodjes 's avonds. Hadden ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Steve, de broer van Guy als peter te vragen.

Maar toen ik 's avonds in de zetel zat ging het opeens mis.. Ik kreeg precies een drukkend gevoel op mijn borstkas. Ben dan naar boven gegaan omdat ik wou slapen, was moe en hoopte dat het zou weggaan door te slapen.

Eenmaal in bed ging het inderdaad beter maar kreeg ik last van mijn rug.. Zitten of liggen, draaien of keren het maakte allemaal niets uit. Integendeel, het begon meer en meer pijn te doen. Uiteindelijk heb ik een douche genomen in de hoop dat dat de pijn wat zou wegnemen maar toen ik eruit kwam was het niet te houden van de pijn.. Ik wist echt niet wat te doen of waar te kruipen.. En dan moest ik ook opeens heel erg overgeven. Maar echt heel veel..

Ondertussen had Guy de dokter van wacht aan telefoon en die stelde voor om naar de spoed te gaan als het niet beter werd.. Dat hebben we dan gedaan!

Eerst en vooral werd ik doorverwezen naar de materniteit om te kijken of alles ok was met de baby (dat was natuurlijk ook onze grootste bezorgdheid).. Ik werd aan de monitor gelegd en ze voelde de baby duwen tegen de monitor! Even later hoorden we ook het hartje en kregen we te horen dat alles er goed uitzag!!

Daarna moesten we nog even terug naar de spoed voor wat andere onderzoeken maar ze hebben niet echt kunnen vinden wat het juist was..

Gelukkig heb ik deze nacht goed geslapen en hopelijk komt dit niet meer terug want we waren allebei behoorlijk in paniek!

10 opmerkingen:

Edje zei

Jeminee wat een schrik moeten jullie gehad hebben!! Maar gelukkig is alles in orde. Kunnen ze dat niet nakijken wat het geweest is? Want normaal is het toch niet.

liefs, Edje
ps kun je je eigenlijk wat vermaken hele dagen alleen thuis?

Astrid zei

Oh wat spannend. Gelukkig viel het mee.
Las net ook even hieronder, ga je niet altijd op controle bij je eigen gyn dan? Wat jammer, want elke controle zou toch een soort "feestje" moeten zijn. Omdat je weer even naar je kindje gaat kijken!

Elke zei

@Edje: Ze kunnen nu niet meer onderzoeken omdat er veel testen niet mogen als je zwanger bent.. Gewoon hopen dat het niet nog eens gebeurt dus! Ben wel nog eens naar de huisarts geweest en hij zegt ook dat het niets met de zwangerschap te maken heeft! Gelukkig maar!!

Ben trouwens nog bijna geen enkele dag helemaal alleen geweest, vind altijd wel een 'slachtoffer' om mij wat gezelschap te houden..

@Astrid: Normaal is het wel altijd dezelfde gyn hoor maar de 2 'speciale' echo's (12 weken en 20 weken) gebeuren door een specialist ipv je eigen gyn..
Dikke proficiat voor jou trouwens ook he!!

Marielle zei

Tjonge ik raakte al in paniek van de kop, laat staan als je het mee moet maken! Maar gelukkig, met de kleine is alles in orde. En jij nu maar heel heel heel erg rustig aan doen, denk ik? Sterkte met bijkomen van de schrik!

Anoniem zei

Hoi Elke,

Kan het niet met je galblaas te maken hebben misschien? Soortgelijke klachten had mijn nichtje nl ook tijdens haar zwangerschap toen ze al over de helft was. Soort van koliekpijn leek het wel en overgeven. Lag ook aan wat ze had gegeten enzo.
Weet het niet hoor maar het schijnt tijdens zwangerschap toch wel vaker voor te komen.
Hopelijk gebeurt 't niet weer nee. Doe maar lekker rustig aan. En wat heerlijk dat met de baby alles zo voorspoedig gaat!!
liefs Thea.

Ester zei

Wow.... Voorzichtig hoor!
Jeetje, wat een schrik.

Fijn dat ze je de afgelopen dagen niet alleen hebben gelaten! Laat ze maar goed voor je zorgen, dan kan jij dat voor jullie kleintje.

Sterkte en veel liefs,
Ester

Marielle zei

Gaat het nog steeds goed, Elke?

Elke zei

@ Marielle: Het was inderdaad grote paniek bij ons allebei maar gelukkig is het, tot nu toe, bij die ene keer gebleven!! Krijg 's avonds wel soms terug wat rugpijn maar niet te vergelijken met die van zondag! Alles ok met jou?

@ Thea: nieuw hier? Leuk! Ik heb geen idee wat het juist was en de dokters blijkbaar ook niet.. Die hebben alleen bepaalde dingen uitgesloten! Moest je nichtje dan ergens op letten ofzo?
Ik zal het volgende week ook nog eens aan de gyn vragen! Groetjes en bedankt!

@Ester: Gelukkig voel ik ons kleintje regelmatig bewegen, dat geeft toch altijd enige geruststelling!! En volgende donderdag terug een echo!

Marielle zei

Hoi Elke, fijn dat het nu beter blijft gaan. Met mij gaat het redelijk, lief dat je het vraagt.
Ik zit in een flinke dip maar het gaat wel goed komen. We zijn bezig met een andere vorm van gezinsuitbreiding ;o).
Lees maar hier:
http://web.me.com/dulkie/jelleke/Blog/Artikelen/2010/1/19_Simba%28lijn%29.html

Do zei

O, dat was schrikken.

Gelukkig alles goed met de kleine!
Misschien gewoon wat oververmoeid, het is nogal wat, zo'n zwangerschap, je lijf werkt superhard.

Iig goed te lezen dat het nu weer beter gaat, rustig aan doen hoor!