maandag 2 november 2009

3de echo + nekplooimeting!!

En ook vandaag zag alles er prima uit!!

Ons kindje was terug flink gegroeid en heel beweeglijk! Ze had eerst wat moeite om de nekplooi te meten omdat hij of zij altijd z'n hoofdje bewoog.. Maar het resultaat van de combinatietest was prima en ook al de rest zag er precies uit zoals het moet zijn!!

Ik was echt onder de indruk van deze echo! Ze konden al zoveel zien, dat had ik echt niet verwacht.. Eerst natuurlijk de armpjes en beentjes met de handjes en voetjes maar dan ook de maag en de blaas, de oortjes, de ogen en de neus, de ruggegraat, de hersenhelften enzo.. Was echt super om dat allemaal al te zien!!

Hebben ook, voor het eerst, het hartje gehoord. Een mooie, sterke hartslag en in de korte tijd dat we geluisterd hebben hoorden we 2 keer het geluid van een 'schop' ertussen! Er zit al veel leven in alleszins!

We zijn allebei zo blij en opgelucht nu die eerste 3 maanden achter de rug zijn! Nu kunnen we het ook eindelijk aan mijn familie gaan vertellen want die weten nog altijd van niets:)

Voor de rest alles ok, nog altijd zo goed als dagelijks misselijk maar ik moet niet gaan werken dus dat scheelt dan weer wel!

Vanaf nu gaan we echt volop genieten van de zwangerschap en van ons kindje!!

16 opmerkingen:

Edje zei

GEWELDIG!!! Ben superblij voor jullie dat het allemaal zo goed gaat. Houden zo!

My God, kun jij dat zo lang geheim houden??? Ik heb het meteen tegen iedereen verteld die het maar wilde horen. Heb er lang genoeg op moeten wachten dus ik wou het gewoon van de daken schreeuwen! Alleen op mijn werk weten ze het nog niet.

Zeg, wanneer ben jij uitgerekend? Want volgens mij lig jij precies 1 maand voor op mij. Jij half mei? Ik 16 juni. En ga jij nog steeds bij Desutter? Ik nog 1x bij haar denk ik en dan bij de gewone gyn.

Spannend hè?? Jammer dat je zo misselijk bent...

Elke zei

@Edje:we zien mijn familie niet zo heel vaak en aan de telefoon zwijgen vind ik niet zo moeilijk.. Na die vorige miskraam hadden we beslist om deze keer echt te wachten tot als ik 3 maand ben..

Maar voor de rest weten al veel mensen het hoor! Guy zijn familie, onze vrienden en iedereen op mijn werk (moest direct stoppen dus ik moest het daar wel vertellen!)

Ik ben 'normaal' uitgerekend op 15/05 maar het wordt een geplande keizersnee en die doen ze 2 à 3 weken op voorhand dus zal eind april worden!

Wij zijn alleen voor die eerste echo nog bij De Sutter geweest, daarna heeft ze ons direct doorgestuurd!

Joeltje zei

Wat spannend en wat fijn allemaal! Weet je nu al dat het een geplande keizersnee wordt? Misschien een domme vraag, maar wat is daar dan de reden van? En waarom moest je al stoppen met werken?
Doe rustig aan en geniet vooral heel hard, het is een wonder!

Door zei

Joepie! GEfeliciteerd en geniet er maar lekker van.

Elke zei

@Joeltje: het wordt een keizersnee door een operatie die ik gehad heb! Begin van het jaar had ik een miskraam en toen hadden ze op de echo gezien dat het vruchtje werd weggeduwd door een myoom.. Die hebben ze dan na de miskraam weggenomen met als gevolg een litteken dat niet onder druk mag komen tijdens de bevalling.. Vandaar dus een keizersnee!

Ik mag niet meer werken omdat er agressiegevaar is en kans op tbc en nog enkele enge ziektes. (werk met drugsverslaafden)

Veel beterschap trouwens jij!!

@Door: Bedankt en wat lief dat je hier nog eens komt lezen! Ik lees bij jou ook nog alijd hoor:)

Marielle zei

Hej meid, van harte gefeliciteerd!! Wat is het heerlijk om nu zo veel meer zeker te kunnen zijn. Geniet in hoofdletters!
En inderdaad, dat jij het geheim hebt kunnen houden zeg!!! Dat gaat mij niet lukken hoor. Positieve test betekent jan en alleman bellen!

Joeltje zei

@Elke: ozo, dat is dan een logische keus om voor een keizersnee te gaan. En agressiegevaar, oké dan.. juist ja. Heb zelf jarenlang op woongroepen gewerkt, dus weet wel een bietje wat je bedoeld. Krijg je nu vervangend werk of zit je thuis? Misschien zou dat laatste niet eens zo onprettig zijn bij misselijkheid. Al heb ik ook een tijd thuisgezeten tijdens mijn zwangerschap en was ik dat op een gegeven moment ook wel weer beu..

Zeefje zei

Wat heerlijk dat alles helemaal okee is!! En nu het leukste van alles, je familie goed nieuws vertellen!!

Lfs, Zeefje

Kaat en Yanou zei

Super-de-super-de-super!
Je beloofde dochter komt eraan :-)
Geniet van je zwangerschap!

Ester zei

Snel gelezen, nog geen tijd gehad te reageren...
Wat fijn dat het goed gaat!!!
En wat bijzonder om te zien hoe snel het verandert hè?

Heel veel plezier met het vertellen aan je familie! Weet je vader het ook nog niet???

Laat je ons weten hoe je het hebt verteld en hoe ze reageerden?

liefs,
Ester

Ester zei

Dank voor je reactie!

Ik weet nog steeds niet wat te doen, maar ik hoor graag allerlei meningen.

Als ik de knoop heb doorgehakt zal ik het nog laten weten. (kan wel even duren hoor, ik vind dit écht heel moeilijk.) Vrijdag de 13de mag ik nog een keer naar de gynaecoloog, eens horen wat zij te zeggen heeft......

liefs,
Ester

doremi zei

Wat super!!!!

De misselijkheid ging bij mij bij 16 weken over.... hoop dat het bij jou ook snel overgaat!

Wat betreft de keizersnee, ik vond het erg meevallen (wil er volgende keer wel weer een, al was hij bij mij nu natuurlijk niet gepland).

Nou lekker genieten meid!!!!

Tinne zei

Wat een geweldig nieuws!!! Fijn dat het allemaal goed gaat!!! Geniet er maar lekker van meid, je hebt het verdient.
Groetjes,
Tinne

Edje zei

hey El, hoe is het met je? Ben je al wat minder misselijk? Hope so!

liefs, ik x

Ester zei

En? Hoe gaat het bij jou?

Helemaal blij?

Als het niet zo is, niet raar opkijken hoor! Ik heb bij Luuk tot een week of 11 nog wel eens moeten huilen om alles wat er was gebeurd.
En bij deze zwangerschap zelfs nog bij week 18 of zo.....
Niet dat ik niet blij ben, maar er moest nog het één en ander uit.
Ondertussen genieten we van dit kleine wonder.

Ik hoop dat jullie ook genieten!!!
liefs,
Ester

Ester zei

Dat van echo naar echo is herkenbaar hoor! Al heb ik hier een buik en voel ik er beweging in, ik ben weer blij als ik even 'binnen' mag kijken.
En dan nog.... vraag ik me soms af of er niet ergens een videoband in een apparaat zit. Ik kan nog niet geloven dat dat wat ik zie écht in mijn buik zit.
Een verschrikkelijk ongelovige Thomas ben ik!

Geniet maar lekker van je volgende echo en neem jezelf niets kwalijk! Een zwangerschap na icsi is gewoon toch anders denk ik.
Neem de tijd!

liefs,
Ester