donderdag 20 september 2007

vraagje

niet veel nieuws hier voorlopig... Ben nog altijd trouw elke dag de pil aan het slikken!

Komende maandag moeten we terug naar het ziekenhuis voor een echo en alle verdere uitleg. Dan zullen we ook weten wanneer de inspuitingen terug starten!

Heb al een tijdje last van iets op mijn buik. Precies allemaal kleine wondjes die erg jeuken! Volgens mijn vader (is huisarts) is dat waarschijnlijk een (late) allergische reactie op die inspuitingen met hormonen... Is ook begonnen na onze eerste poging dus dat zou wel kunnen kloppen.

Heeft iemand hier ook last van gehad? Vind het toch een beetje raar, hoewel het volgens mijn vader niet erg is - alleen maar wat vervelend voor mij

vrijdag 14 september 2007

Normaal gezien moesten we afgelopen maandag op evaluatiegesprek, maar door een of ander misverstand was onze afspraak geannuleerd geweest (waar wij trouwens niets van wisten... niet zo leuk als je allebei speciaal verlof had genomen daarvoor..)

Aangezien we ondertussen wel al bezig zijn met onze volgende poging, heeft de professor gisteren dan wat tijd vrijgemaakt voor ons!

Eigenlijk is er niet echt veel gezegd geweest. Hij vindt dat onze poging eigenlijk vlot verlopen is, dat alle (tussen-)resultaten goed waren en we gewoon pech hadden dat onze embryo niet is blijven zitten. Er moet dus helemaal niets van medicatie ofzo aangepast worden, gewoon verder doen zoals we bezig waren! En volhouden zei hij!! Hij heeft er best wel goede hoop op dat ik zwanger zal raken (altijd leuk om horen natuurlijk).

Wij gaan er alleszins terug helemaal voor!! Met deze keer hopelijk een beter (eind-)resultaat!!

zondag 9 september 2007

Babybezoek 1

Vandaag op babybezoek geweest! Mijn beste vriendin is dit weekend bevallen van haar 3de (!!) kindje..

Heb het er goed vanaf gebracht vind ik (volgens Guy wou ik de baby onder mijn trui stoppen en mee naar huis nemen :) maar ja...wat weet hij daar nu van he?!

Het blijft toch echt een ongelofelijk wonder, zo'n klein ventje met alles erop en eraan! En ze ruiken ook altijd zo lekker naar baby he!

Kan niet wachten tot het bij ons ook zo ver is..

Evaluatiegesprek

Morgen worden we in het ziekenhuis verwacht bij 'onze' professor voor een evaluatiegesprek.

Dit doen ze altijd na een volledige poging (dus na de terugplaatsing van eventuele cryo's) om samen alle stappen van de behandeling eens te overlopen. Wat liep er goed, wat liep er minder goed en hoe hebben wij alles ervaren? Op basis van dit gesprek kan ook beslist worden om bv de medicatie wat aan te passen of te veranderen.

Bij ons zijn alle stappen eigenlijk heel vlot gegaan, behalve het teleurstellend aantal cryo's dat overbleef na de ontdooiing en de innesteling die niet gebeurde..

Ben eens benieuwd wat hijzelf allemaal te vertellen heeft!

Babyboom

In onze nabije omgeving zijn heel wat mensen op dit moment zwanger. Was altijd wel even confronterend om te horen dat het bij hen precies als bij toverslag lukte terwijl wij er zoveel moeite voor moeten doen om dan nog niet zeker te zijn van het resultaat...

Maar al snel liet ik die gedachte varen en bedacht ik dat een zwangerschap nog altijd 9 maand duurt en ik - tegen de tijd dat iedereen zou bevallen - zelf tenminste ook wel zwanger zou zijn....

Niet dus!!

Dit weekend is de babyboom officieel begonnen en there 's more to come!

Terug tegenstrijdige emoties dus (beetje zoals tijdens die wachtweken) langs de ene kant ben ik heel erg blij voor hen maar langs de andere kant doet het ook wel wat pijn... Want dit geluk willen wij ook zo graag...

Ben blij dat ik tenminste in mijn achterhoofd kan houden dat we nu toch ook bezig zijn met onze volgende poging en dat het deze keer misschien zelfs goed gaat!!

dinsdag 4 september 2007

Toch ook wat goed nieuws!

Deze morgen (vroeg!) naar uz geweest om bloed te laten trekken. Ook al weten we dat ik niet zwanger ben, toch moet het nog even bevestigd worden! Straks bellen ze met het resultaat :)

Ondertussen ook al direct ons volgende poging gepland. Normaal was er pas terug plaats voor ons in november... Maar de verpleegster keek toch even of er ondertussen geen vroegere plaats was vrijgekomen en ja hoor! we hebben geluk, ik mag vandaag (!!) al terug met de pil starten.

De punctie zal waarschijnlijk voor ergens rond de 10de oktober zijn, lekker snel dus!

Ben blij dat we direct terug kunnen beginnen, zag er al tegenop om nog tot november te moeten wachten dus dat komt heel goed uit..

En ondertussen hoop ik heel erg dat het bij Kata (wachtdag 11) nog allemaal goed zit en ze deze week heel goed nieuws te horen krijgt!! Wij blijven alleszins duimen hoor...

zaterdag 1 september 2007

Einde poging

Het heeft niet mogen zijn... Heb deze morgen mijn regels gekregen. Ons vechtertje heeft zich toch niet kunnen innestelen...

Heb er even helemaal geen zin meer in vandaag! Denk dat ik mij maar een dagje 'stillekes' ga houden :)